"Vertrek Jonathas voor alle partijen beste optie"

"Vertrek Jonathas voor alle partijen beste optie"

1 februari 2011 – Hij is al drie maanden spoorloos en heeft in die periode geen wedstrijd gespeeld, maar toch slaagde AZ er maandag in om spits Jonathas te verkopen. Brescia bleek bereid om de nukkige aanvaller een kans te geven. Opmerkelijk, vindt ook AZ.

In Alkmaar had men maandag aan het begin van de dag niet gedacht tot het nog tot een transfer zou komen, zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart in het Noordhollands Dagblad. "We waren met het ‘kamp-Jonathas’ al een tijdje aan het zoeken naar een oplossing, maar tot 's middags drie uur was er geen zicht op een transfer. Maar omdat we de afgelopen weken diverse afspraken hadden gemaakt met Raiola, konden we snel handelen op het moment dat Brescia zich meldde."

Met 'Raiola' doelt Stewart op Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Jonathas. Hij is blij met het vertrouwen van Brescia in de spits, die in november naar zijn vaderland vertrok om bij zijn zieke moeder te zijn. "De club weet dat hij niet direct inzetbaar is, vanwege de situatie met zijn moeder. Maar ze willen hem een kans geven", zegt de makelaar, die erkent dat een overstap naar Italië voor Jonathas niet de makkelijk weg is.

"De meest logische weg voor Jonathas was dat hij van AZ naar een grotere club in Nederland zou gaan. Maar een terugkeer naar AZ was moeilijk, en ook bij andere clubs in Nederland heeft hij door deze zaak een stempel gekregen. Dus dit was voor alle partijen de beste optie. Jonathas krijgt een nieuwe kans - het is aan hem om die te grijpen. En AZ krijgt tenminste nog geld voor hem. Al krijgt de club niet het transferbedrag waar je normaal gesproken aan denkt als je het hebt over een jonge, veel scorende spits", aldus de belangenbehartiger van de 21-jarige aanvaller.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 februari 2021

  2. donderdag 25 februari 2021