Roorda niet bang voor kunstgras Excelsior

1 februari 2011, 11:37   Bijgewerkt: 1 februari 2011, 11:45

In het verleden liet Geert Arend Roorda wegens zijn aanhoudende knieproblemen wel eens een uitwedstrijd op kunstgras schieten. Voetballen op kunstgras, dat liet de breekbare middenvelder van SC Heerenveen liever achterwege. Dat hij nu op huurbasis naar Excelsior verkast, één van de twee ploegen in de Eredivisie die iedere thuiswedstrijd op kunstgras speelt, wekt daarom wat verbazing.

Roorda zelf ziet het probleem niet, zegt hij op de website van SC Heerenveen. "Bij Heerenveen heb ik uit voorzorg wel eens een duel op kunstgras laten schieten. Soms moet je slim zijn, maar ik ben nu al een jaar fit en trainde de afgelopen periode bij Heerenveen regelmatig op kunstgras. De knie vormt geen enkele belemmering." 

Hij is vooral blij dat hij niet langer bij de beloften van Heerenveen hoeft te spelen. "Niets ten nadele van het beloftenteam, maar van die wedstrijden op maandagavond word ik niet beter. Die zijn alleen maar om een beetje fit te blijven. Als ik me wil blijven ontwikkelen, moet ik wekelijks op eredivisieniveau spelen. Excelsior wil leuk en verzorgd voetballen. De club past bij mij. Ik heb al met trainer Alex Pastoor gesproken. Ik kom in zijn plannen voor, maar in welke rol kan ik niets over zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen