'Penaltykiller' Boschker wil bij Twente blijven

27 januari 2011, 00:32   Bijgewerkt: 27 januari 2011, 00:42

Als het aan Sander Boschker ligt, speelt hij ook volgend seizoen bij FC Twente. De keeper verloor dit seizoen zijn basisplaats aan Nikolai Mihaylov, maar heeft dat inmiddels 'een plekje gegeven'. Hij wil nog een jaar door, het liefst in Enschede.

Boschker was jaren onomstreden bij FC Twente, maar werd door de nieuwe coach Michel Preud'homme dit seizoen gepasseerd. Ook na de winter blijft Boschker tweede keus, alleen in wedstrijden om de beker mag hij opdraven, zoals tegen PSV. Prompt eiste hij een heldenrol op door in de beslissende strafschoppenserie een inzet van Orlando Engelaar te stoppen. "Mooi, natuurlijk", zei hij na afloop tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. "Ik ben blij dat ik dit soort wedstrijden mag spelen. De trainer heeft tegen me gezegd dat de KNVB Beker voor mij is. Dus ook een eventuele finale ja. Mooi dat ik een kans krijg om die prijs te pakken."

Dat hij in de competitie en Europa League slechts reserve is, heeft Boschker geaccepteerd. "Ik heb het een plekje gegeven, het plezier is weer een beetje terug bij me. De trainer is duidelijk geweest, hij kiest voor Mihaylov. Dan kan ik wel nors gaan zitten doen, maar daar heb ik alleen mezelf mee. We moeten met z'n allen verder."

Boschker is niet van plan om na dit seizoen te stoppen. "Ik wil sowieso nog een jaar door. Het liefst bij FC Twente, ja. Ook als ik bij een kleinere club eerste keeper kan worden, ja. Op dit moment weet ik bijna zeker dat ik hier nog een jaar wil blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen