Robben helpt Bayern aan ruime bekerzege

Robben helpt Bayern aan ruime bekerzege

26 januari 2011 – Bayern München heeft zich als laatste ploeg verzekerd van een plek in de halve finales van de DFB Pokal. De manschappen van Louis van Gaal waren woensdag in de kwartfinale met 4-0 te sterk voor tweedeklasser Alemannia Aachen.

Mario Gomez opende na 26 minuten de score. De 0-1 bleef tot een kwartier voor tijd op het scorebord staan. Op dat moment bereidde Arjen Robben, drie minuten eerder ingevallen, de 0-2 van Thomas Müller voor. Niet veel later doelpuntte Müller weer, dit maal op aangeven van Gomez. Het slotakkoord was voor Robben. De flankspeler legde in de slotminuut de eindscore vast op 0-4, na een pass van Schweinsteiger.

Boy Deul, die normaliter deel uitmaakt van het tweede elftal, zat ook bij de selectie, maar de oud-speler van Willem II kreeg geen speeltijd. Robben en Deul zijn de enige Nederlandse voetballers die nog actief zijn bij Bayern, na het vertrek van Mark van Bommel (AC Milan) en Edson Braafheid (1899 Hoffenheim) enkele dagen terug.

Schalke 04, Energie Cottbus en MSV Duisburg plaatsten zich eerder deze week al voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi.

gerelateerd