Ipswich Town gaat ook in Londen voor de winst

25 januari 2011, 08:15

Ipswich Town zorgde twee weken terug voor een daverende verrassing door Arsenal in de eerste ontmoeting van de halve finale van de League Cup te verslaan. Voor eigen publiek won de Championship-club met 1-0 en dat betekent dat de ze dinsdag in Londen aan een gelijkspel voldoende heeft om zich te plaatsen voor de finale, die op zondag 27 februari op Wembley wordt gespeeld.

De goede uitgangspositie betekent echter niet dat Ipswich naar het Emirates Stadion van Arsenal komt om louter te verdedigen. “We hoeven niet te winnen, maar zijn wel van plan dat te proberen, zoals we dat in elk duel doen”, zegt Ipswich-manager Paul Jewell tegen de BBC.

De tacticus beseft echter dat het wel een bijzonder lastig karwei wordt om de zege te pakken. Dankzij een magistrale Robin van Persie gaf Arsenal zaterdag een mooie show weg tegen Wigan Athletic (3-0). “Ze waren briljant tegen Wigan. In dat duel hadden ze zeker acht of negen keer kunnen scoren”, vervolgt Jewell, die zijn ploeg ‘zwaar’ in de rol van underdog manoeuvreert. “Maar met geloof, energie, passie en een beetje geluk kan je ver komen. Ik verwacht in elk geval dat de spelers er alles aan zullen doen, meer kan ik niet van hen vragen.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen