Duplan: "Zo verrassend is winst op Ajax niet"

24 januari 2011, 09:12   Bijgewerkt: 24 januari 2011, 09:21

FC Utrecht won dit seizoen al in de ArenA van Ajax (1-2), thuis van Celtic (4-0) en hield stand tegen topclubs als Liverpool en Napoli. Dat het op eigen veld zondag met 3-0 van Ajax won, vond Edouard Duplan dus helemaal niet zo verrassend.

"Nee, heel verrassend is dit niet", zegt de Fransman doodleuk tegen FCUpdate.nl. "Begrijp me niet verkeerd, ik vind dit heel mooi en heel leuk. Maar voor mij komt het niet als een verrassing. Wel dat het zo gemakkelijk ging, maar ik wist dat we de mogelijkheden hadden om van Ajax te winnen. We hadden de speelwijze van Ajax uitgebreid bestudeerd en wisten precies wat we moesten doen om ze te ontregelen."

Duplan legt het strijdplan van zijn team uit: "Achterin heeft Ajax niet heel veel snelheid. Daar maakten we gebruik van door de ruimtes die ontstonden bij omschakelingen goed te benutten. Verder hebben we veel druk gezet en Ajax niet laten voetballen. Dat is goed gelukt. Bij ons liep het uitstekend, het hele team zat goed in elkaar."

Wie FC Utrecht dit seizoen zag spelen tegen Ajax, Liverpool, Celtic en Napoli, vraagt zich af waarom deze ploeg niet meedoet in de top-drie. De huidige zevende plaats lijkt geen recht te doen aan de kwaliteiten, vindt ook Duplan. "Maar voor de winter hadden we een enorm zwaar programma, omdat we ook in Europa speelden. Dat heeft ons punten gekost. Nu hebben we meer tijd om naar wedstrijden toe te leven, misschien lukt het ons om daardoor meer punten te pakken. Wat een haalbaar doel is voor dit seizoen? De vijfde plaats. Daar moeten we voor gaan", vindt de vleugelaanvaller.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen