FC Utrecht legt Ajax opnieuw over de knie

23 januari 2011, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank de Boer is zijn ongeslagen status als trainer van Ajax kwijt. Op bezoek bij FC Utrecht gingen de Amsterdammers zondag volledig verdiend met 0-3 onderuit, door twee doelpunten van Edouard Duplan en één van Ismo Vorstermans. Het betekende al de tweede zege van FC Utrecht op Ajax dit seizoen, na de 1-2 overwinning in de Amsterdam ArenA van enkele maanden geleden.

Het was, zo leek het al, het beste wat Ajax in jaren was overkomen. De trainerswissel Frank de Boer voor Martin Jol werd zó bejubeld, dat het leek alsof er een nieuwe verlosser in de ArenA neergestreken was. Na de winst in San Siro op AC Milan volgde het ene superlatief de ander in hoog tempo op en ook de magere zeges op Vitesse (0-1), AZ (1-0) en Feyenoord (2-0) werden met louter enthousiasme begroet.

Dat kan natuurlijk nog steeds, maar na zondag zal de hype rond De Boer wel enigszins gaan liggen. Want ook met hem op de bank is Ajax breekbaar en fragiel, zo bleek in de kolkende Galgenwaard. FC Utrecht zat er vanaf de eerste seconde bovenop, liet Ajax niet voetballen en stond halverwege de wedstrijd volledig verdiend met 2-0 voor. Edouard Duplan tekende, in twee minuten tijd, voor beide goals. Eerst schoot hij de bal vallend in de verre kruising, daarna kopte hij van dichtbij binnen na uitstekend voorbereidend werk van Kevin Strootman, één van de uitblinkers.

Ajax leek collectief een snipperdag te hebben opgenomen. Pas na 37 minuten viel het eerste echte doelgevaar van de bezoekers te noteren, toen Christian Eriksen een vrije trap net over schoot. Zelf wist Ajax niets te creëren en toen het vlak na rust een kans in de schoot geworpen kreeg door een verkeerde terugspeelbal van Jacob Lensky, verprutste het deze hopeloos. De wederom zwak spelende Miralem Sulejmani krulde de bal langs de, voor Ajax gezien, verkeerde kant van de paal.

Of nu Martin Jol of Frank de Boer op de bank zit, het lijkt FC Utrecht allemaal niet uit te maken. Wie er ook op de bank zit, de punten gaan naar de Domstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen