Preud'homme hoopt op goede start in 2011

18 januari 2011, 19:10

FC Twente zal woensdagavond aantreden in de Grosch Veste tegen Heracles Almelo. De oefenmeester van de landskampioen Michel Preud'Homme zal het bij het inhaalduel, dat eerder werd afgelast vanwege hevige sneewval, moeten stellen zonder Theo Janssen, Bryan Ruiz en Thilo Leugers. Vooral de afwezigheid van de eerste twee zal een groot gemis zijn voor de Belgische trainer. Toch hoopt Preud'homme op een goed begin van 2011.

De 51-jarige coach is zich ervan bewust dat het ontbreken van het drietal een forse aderlating betekent voor zijn ploeg. "Met name door de afwezigheid van Ruiz en Janssen missen we twee creatieve spelers", geeft de Belg zijn mening op de clubwebsite van FC Twente. "Ruiz is nog herstellende van een meniscus, Janssen is een tijd ziek geweest en ook Leugers is nog niet fit."

"Ik verwacht overigens dat zij snel weer inzetbaar zullen zijn", gaat Preud'homme verder. "We beschikken over voldoende creatieve spelers binnen de selectie om hun afwezigheid op te vangen. Daarnaast keert Bajrami weer terug en maakt Onyewu een fitte indruk." De verdediger, die op huurbasis overkwam van AC Milan, scoorde direct bij zijn debuut in het beloftenteam.

De trainer geeft aan dat zijn ploeg tijdens het trainingskamp in Spanje een goede basis heeft kunnen leggen voor de tweede seizoenshelft. "We hebben daar goed kunnen trainen en dit geldt ook voor afgelopen week in Nederland. De komende wedstrijden zijn belangrijk voor het verloop van de competitie en we zullen morgenavond een goed begin moeten maken tegen Heracles Almelo."

"Dat zal niet gemakkelijk zijn, want Heracles Almelo beschikt over een fitte ploeg met het nodige potentieel en zij zullen gebrand zijn op een goed resultaat in Enschede", besluit Preud'homme.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen