'Rode' De Guzman verliest ruim met Mallorca

18 januari 2011, 00:20   Bijgewerkt: 18 januari 2011, 00:45

Atletico Madrid heeft maandag in de Spaanse voetbalcompetitie een ruime overwinning geboekt op Real Mallorca. De winnaar van de Europa League zegevierde voor eigen publiek afgetekend met 3-0. De ploeg van Quique Sánchez Flores stond af en toe flink onder druk, maar wist de drie punten in het eigen Estadio Vicente Calderón te houden. Atletico nam door de zege de zesde plaats in de Primera Division weer over van Athletic Bilbao, Mallorca blijft negende.

Al na twaalf minuten zette Juan Valera, die een hoekschop van José Antonio Reyes fraai binnen te knikken, de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Diego Forlán probeerde het vervolgens van flinke afstand en zag zijn schot maar net over de lat scheren. Toch kon de international van Uruguay even later de score verdubbelen door een lage voorzet binnen te glijden. Mallorca stichtte voor rust ook een aantal keer gevaar voor het vijandelijke doel. Pierre Webó was dichtbij een treffer maar zijn inzet werd uit het doel werd gehouden door Atlético-doelman David de Gea.

Na rust bezorgde De Guzman de eilandbewoners bijna de aansluiting, maar De Gea bracht redding op een vrije trap van de oud-Feyenoorder. Reyes zorgde aan de andere kant bijna voor de derde Madrileens treffer, maar de middenvelder zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door Dudu Aouate. Mallorca kreeg na een overtreding van Antonio Lopez een strafschop, waarna Atlético moest met tien man verder. Webó schoot zijn penalty echter te slap in, waardoor De Gea redding kon brengen.

De ploeg van trainer Michael Laudruk bleek slordig om te springen met de geboden kansen. Gonzalo Casto raakte een kwartier voor tijd de paal. De frustratie die gepaard ging met de gemiste kansen kostte De Guzman een rode kaart. De 23-jarige middenvelder ging hard door op Juanfran en werd met rood van het veld gestuurd. In de blessuretijd bracht Reyes de 3-0 eindstand op het scorebord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen