Lazio weer naast Napoli, ook zeges Roma en Juve

16 januari 2011, 17:04   Bijgewerkt: 16 januari 2011, 17:42

Lazio heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies dat Napoli zaterdag leed tegen Fiorentina (0-0). De Romeinen boekten zondag een 1-0 thuiszege op Sampdoria en staan in de Serie A nu weer gedeeld tweede met de ploeg uit Napels.

Het duurde lang voordat de fans in Rome konden juichen. Libor Kozak maakte pas zes minuten voor het einde de verlossende 1-0, maar zijn doelpunt bleek wel direct beslissend. Overigens staan Lazio en Napoli drie punten achter op lijstaanvoerder AC Milan, dat later op de avond bij Lecce op visite gaat.

Ook AS Roma, aartsrivaal van Lazio, boekte een 1-0 zege door een late goal. Bij Cesena maakte Fabio Simplicio pas één minuut voor het eindsignaal het verschil voor de hoofdstedelingen, die zo de vierde plek weer afpakken van Internazionale. De titelhouder was zaterdag met 4-1 te sterk voor Bologna.

Op de ranglijst leidde dat echter tot weinig, want doordat ook Juventus won, staat Inter nog altijd zesde, op acht punten van Milan. Juventus zegevierde voor eigen publiek met 2-1 over Bari. Alberto Aquilani maakte na 79 minuten de winnende goal voor de Oude Dame. Udinese houdt Internazionale onder druk. Bij Genoa wonnen de zwartwitten met 4-2 en brachten zo het gat naar Inter terug tot twee punten. 

Palermo, dat eerder op de dag met 3-1 verloor bij Cagliari, staat zevende op één punt van Inter, dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen