'Typische Spaanse nummer zes' tekent bij Vitesse

15 januari 2011, 13:12   Bijgewerkt: 15 januari 2011, 13:18

Vitesse heeft opnieuw een voormalig speler van FC Barcelona aan de selectie toegevoegd. Jordi Lopez Felpeto tekende zaterdag een contract voor een half jaar. Hij speelde in het verleden in de jeugd van zowel FC Barcelona als Real Madrid en stond de laatste jaren onder contract bij het Engelse Swansea City FC.

Vitesse-directeur Ted van Leeuwen beschrijft Lopez op de website van zijn club als een 'typische Spaanse nummer zes'. "Daarmee bedoel ik dat het een controlerende middenvelder is die dat alleen kan. Normaliter heb je er twee nodig, maar in het door ons gewenste systeem is Jordi daar de ideale speler voor. Hij heeft zowel verdedigende als opbouwende kwaliteiten. Met de nummer 6 begint het spel en is tevens een extra aanspreekpunt in de opbouw. Wij willen graag van achteruit voetballen. Daarnaast moet hij ook het slot op de deur zijn. Door zijn opleiding bij Barcelona kent hij het systeem dat Albert Ferrer wil spelen. Noem het, net als Babangida, een buitenkans. Ik ben in ieder geval zeer te spreken over zijn komst."

Eerder kwam de Spanjaard Marti Riverola al naar Arnhem. Hij wordt gehuurd van FC Barcelona, de voormalige club van Vitesse-coach Albert Ferrer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen