Zwolle en Volendam onderuit in ouverture 2011

14 januari 2011, 22:45   Bijgewerkt: 15 januari 2011, 05:05

Voor FC Zwolle en FC Volendam is 2011 slecht begonnen. Beide ploegen verloren hun eerste duel na de winterstop van respectievelijk FC Emmen en MVV. Nu zal FC Zwolle daar naar alle waarschijnlijkheid minder snel wakker van liggen dan de formatie van trainer Gert Kruys, aangezien het gat tussen beide teams na vrijdagavond nog steeds maar liefst elf punten bedraagt. Echter, de manier waarop de koploper van de Jupiler League op eigen terrein onderuit ging tegen de Drenthenaren, moet coach Art Langeler toch de nodige zorgen baren.

Na een kwartier spelen leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de ploeg uit Overijssel, nadat Danny Schreurs en Pepijn Kluin het net wisten te vinden namens hun ploeg. Ook na de snelle aansluitingstreffer van Tjarron Cherry, die als gevolg van defensieve malaise tot stand kwam, leek de zege alsnog gemakkelijk behaald te worden aangezien Bram van Polen in de 26ste minuut de marge weer vergrootte naar twee: 3-1.

Wederom zwak verdedigen van de thuisploeg zorgde er mede voor dat de bezoekers nog voor rust op gelijke hoogte konden komen. Guus de Vries tekende eerst voor de 3-2, waarna Eldridge Rojer een minuut voor de pauze met een afstandsschot de 3-3 op het scorebord bracht. Zwolle moest na zeventig minuten met tien verder, nadat Joey van den Berg zijn tweede geel kreeg uitgereikt en zo werd Emmen diep in blessuretijd in staat gesteld om middels een treffer van Hans Denissen alsnog het volle pond mee naar Drenthe te nemen: 3-4.

Het feit dat naaste belager Volendam ook verloor zal een zeer welkom doekje voor het bloeden zijn bij Zwolle. 'Het andere Oranje' dacht een puntje gered te hebben toen Kees Tol een minuut voor tijd de 1-1 wist te fabriceren, maar Lance Voorjans bezorgde de bezoekers nauwelijks zestig tellen later alsnog de drie punten: 1-2.

Nummer drie RKC Waalwijk profiteerde van het verlies van Volendam, dankzij een 4-1 zege op FC Eindhoven. Subtoppers Helmond Sport en FC Den Bosch hielden elkaar in een Brabants onderonsje op 2-2. SC Cambuur Leeuwarden deed goede zaken in diezelfde subtop door thuis FC Dordrecht met 3-0 te verslaan en BV Veendam schurkte zich weer tegen het linkerrijtje door Telstar met 2-1 klop te geven. AGOVV Apeldoorn drukte hekkensluiter Fortuna Sittard verder in de problemen door eveneens met 2-1 te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen