Verbeek mist afwezige Jonathas als kiespijn

Verbeek mist afwezige Jonathas als kiespijn

12 januari 2011 – De situatie rond Jonathas kost AZ-trainer Gertjan Verbeek geen seconde van zijn slaap. Verbeek moet de aanvaller al wekenlang missen omdat hij bij zijn zieke moeder in Brazilië wil blijven. In de periode daarvoor was Jonathan als basisspeler regelmatig van waarde voor AZ, maar Verbeek ligt er niet wakker van dat de Braziliaan nu ontbreekt. Ook zonder hem gaat het prima, zegt hij in AD Sportwereld.

"Ik mis Jonathas als kiespijn. Hem tel ik niet meer mee. Sigthorsson, Benschop en Falkenburg kunnen ook in de spits spelen", is de harde taal van Verbeek. Ook aanvoerder Stijn Schaars treurt niet. "Of hij zo belangrijk voor ons is? Zonder hem spelen we toch ook goed? Zo hard is het gewoon", vindt de middenvelder.

Schaars is één van de AZ'ers die deze winter in verband gebracht werd met een transfer. Omdat hij een overstap naar Panathinaikos niet zag zitten, blijft hij echter voorlopig in Alkmaar. Verbeek hoopt dat verdere transfers ook uitblijven. "Ik heb er begrip voor dat er aan onze spelers wordt getrokken, maar ik zal blij zijn als we deze ploeg bij elkaar kunnen houden", aldus de coach van de Alkmaarse formatie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 februari 2021

  2. donderdag 25 februari 2021