Arveladze boos op Ajax na beslaglegging

12 januari 2011, 09:01

De liefde van Shota Arveladze voor Ajax is flink bekoeld. De Amsterdamse club blokkeerde eind vorig jaar de pinpassen en creditcards van de oud-spits, omdat het geld van hem tegoed meent te hebben. Arveladze weet echter van niets.

Het incident met de bankpassen deed zich voor in september, toen Arveladze net aan de slag gegaan was als trainer van Kayserispor. "Ik was al in Turkije toen mijn vrouw uit Nederland belde. Geen van haar pinpassen en creditcards werkte, waar ook in Europa, omdat Ajax beslag had laten leggen op al mijn tegoeden. Rob Cohen moest daardoor met zijn eigen cashgeld naar ons huis in Amstelveen om mijn zoon en dochter te voeden. Ga je als Ajax zo met je oud-spelers om?", zegt hij in De Telegraaf.

"Ik ben écht heel teleurgesteld", vervolgt de Georgiër. "Is dit de club waarvan ik heb gehouden? De club die zo veel voor me heeft betekend? En de club die ik zo veel doelpunten heb gegeven? Ajax heeft het talent om je ongelooflijk van de club te laten houden, maar ook het talent om je hart weer te breken. Het lijkt of er twee Ajax’en zijn. Het Ajax waarvoor ik speelde en het Ajax van nu", besloot de voormalig spits.

Waarom Ajax beslag legde op de rekeningen van Arveladze, legt zaakwaarnemer Rob Cohen in dezelfde krant uit. De fiscus onderzoekt betalingen van Ajax aan Arveladze's oude club Dinamo Tbilisi en meent dat Ajax hierover belasting moet betalen. Ajax heeft deze claim doorgeschoven naar Arveladze en kreeg, zonder dat de spits daarvan op de hoogte was, het gelijk van de belastingrechter in Amsterdam. Het kamp-Arveladze overweegt nu in beroep te gaan tegen dat besluit. "Vitesse-voorzitter Merab Jordania zal als getuige worden opgeroepen. Hij was voorzitter van Dinamo Tiblisi en als vertrouweling van Shota aanwezig bij de onderhandelingen met Ajax. Hij zal precies vertellen welk spel de club heeft gespeeld", waarschuwt Cohen Ajax alvast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen