Spaanse kranten balen van uitslag Gouden Bal

Ger
11 januari 2011, 13:48   Bijgewerkt: 11 januari 2011, 14:23

De Spaanse pers is niet te spreken over de Gouden Bal voor Lionel Messi (beste speler) en José Mourinho (beste trainer). Volgens enkele kranten uit het Zuid-Europese land zijn wereldkampioenen Xavi, Andrés Iniesta en Vicente Del Bosque onterecht over het hoofd gezien.

"Het goud is voor Messi, de ontgoocheling voor Spanje", schrijft AS. "Spanje is furieus. Het WK telde deze keer minder mee in de toekenning." Volgens Marca minacht de FIFA de internationals en bondscoach van Spanje. "Het Spaanse voetbal is zonder twijfel de grote verliezer. Hoewel onze selectie het WK won, gunt de FIFA Xavi, Iniesta en Del Bosque geen prijs."

Ook in Italiaanse media werd de keuze voor Messi bekritiseerd. "Messi? Nooo!", zo luidde de kop op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport. De gezaghebbende sportkrant in Italië noemde de uitverkiezing van de kleine baltovenaar onbegrijpelijk en onrechtvaardig, vooral wegens zijn teleurstellende WK in Zuid-Afrika. Messi werd met Argentinië al in de kwartfinale uitgeschakeld.

Voor Mourinho daarentegen was 2010 zeer succesvol. De Portugese trainer won met Internazionale de Champions League, de landstitel en Italiaanse beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen