Riverola: "Ik ben blij voor Vitesse te mogen spelen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 januari 2011 – Marti Riverola Bataller voelt zich op zijn plek bij Vitesse, waarmee hij op trainingskamp is in Turkije. De 19-jarige middenvelder wordt door de Arnhemse club een half jaar op huurbasis overgenomen van FC Barcelona.

Riverola kent Albert Capellas, assistent-trainer van Vitesse, nog uit zijn tijd bij Barcelona. "Dat maakt de communicatie in het begin natuurlijk een stuk eenvoudiger", zegt de jongeling op de website van zijn tijdelijke club. "De voertaal hier is Engels en dat gaat me wel redelijk af. Dat staat op de eerste plaats, daarna komen de eerste Nederlandse woorden vanzelf wel een keer. Mijn medespelers helpen mij en dat is prettig. Zo spreekt Stevanovic Spaans en vertaalt veel voor mij naar het Engels."

"Ik heb het prima naar mijn zin bij Vitesse. Toen ik hoorde van de mogelijkheid om hier te kunnen spelen, onder leiding van Albert Ferrer, heb ik niet lang hoeven nadenken. Het duurde nog wel even voordat de club definitief ja zei, maar ik ben blij hier wedstrijden te mogen spelen", aldus Riverola, die Xavi en Andrés Iniesta als voorbeelden heeft. "Het is moeilijk om dat niveau te halen. Dat is ongekend, maar ik ga mijn uiterste best doen. Ik ben nog jong. Mijn drang naar voren is groot en dat wil ik hier laten zien."

gerelateerd