Cavani draait Juventus eigenhandig de nek om

9 januari 2011, 23:51   Bijgewerkt: 10 januari 2011, 00:05

De topper van zondagavond in de Serie A tussen Napoli en Juventus is ontaard in een veredelde 'one-man show'. Een ontketende Napoli-spits Edinson Cavani zorgde er met drie loepzuivere kopballen voor dat zijn team een eenvoudige 3-0 zege op 'de Oude Dame' boekte en daarmee klom naar de tweede plek in de Italiaanse competitie. De aanvaller van de 'Azzurri' nestelt zich met zijn drie treffers aan kop van het topschuttersklassement en heeft nu, net als Udinese-spits Antonio di Natale, dertien doelpunten achter zijn naam staan.

Na twintig minuten sloeg de 23-jarige Uruguyaan in eigen stadion voor het eerst toe na een assist van Marek Hamsik. Nauwelijks zes minuten later knikte Cavani zijn tweede van de avond tegen de touwen, na een messcherpe voorzet van Alberto Dossena.

Luca Toni, die aan de zijde van Juventus zijn debuut maakte, had zijn eerste optreden bijna luister bij gezet met een treffer maar hij zag zijn rake inzet in de eerste helft afgekeurd worden. Reden hiervoor was dat de oud-speler van Bayern München Napoli-sluitpost Morgan de Sanctis zou hebben gehinderd. Beide teams zochten de kleedkamers op bij een 2-0 stand.

In de 54ste minuut voltooide Cavani zijn drieklapper en bracht hiermee de eindstand op het scorebord. Juventus blijft als gevolg van de nederlaag vooralsnog steken op de vijfde plaats in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen