Chelsea verschaft zichzelf wat lucht met monsterzege

9 januari 2011, 19:12

Chelsea-oefenmeester Carlo Ancelotti kan voor even opgelucht adem halen. De 51-jarige Italiaan, die zich voorafgaand aan het FA Cup-trefen met Ipswich Town in de Engelse media liet ontvallen dat een eventueel ontslag hem niet zou verbazen, zag zijn manschappen op het eigen Stamford Bridge een klinkende 7-0 overwinning behalen op de laagvlieger in de Championship. Frank Lampard en Daniel Sturridge namen beide twee treffers voor hun rekening.

Bij de veelgeplaagde Londenaren, die slechts tien punten vergaarden in hun laatste elf wedstrijden, mocht Patrick van Aanholt in de basis beginnen. De twintigjarige verdediger werd in de zeventigste minuut afgelost door zijn landgenoot Jeffrey Bruma. Didier Drogba begon op de bank, waardoor de aanvalslinie van Chelsea bestond uit Salomon Kalou, Nicolas Anelka en Daniel Sturridge.

Hoewel de 'Blues' vanaf de eerste minuut het spel dicteerden, was het toch ruim een half uur wachten op de openingstreffer van Kalou, die kon binnenschieten nadat Ipswich doelman Marton Fulop een inzet van Anelka slecht verwerkte. Slechts een minuut later werd de score verdubbeld door Sturridge. Een eigen goal van Carlos Edwards vlak voor rust zorgde ervoor dat Chelsea de kleedkamer opzocht met een 3-0 voorsprong.

In de tweede helft continueerde de huidige nummer vijf van de Premier League de queeste naar eerherstel en dit zorgde ervoor dat achtereenvolgens Anelka en Sturridge, met zijn tweede doelpunt van de middag, de score opschroefden naar 5-0. Frank Lampard liet rond de tachtigste minuut nog twee treffers aantekenen, waardoor de 'Blues' uiteindelijk zegevierden met 7-0 en voor even een bries van verlichting door Stamford Bridge voelden waaien.

In de volgende ronde van de FA Cup mag Chelsea op bezoek bij Everton.