Pech achtervolgt Liverpool ook in FA Cup

Koen Freriks
9 januari 2011, 16:26   Bijgewerkt: 9 januari 2011, 17:23

De nieuwe trainer Kenny Dalglish heeft niet voor een schokeffect kunnen zorgen bij Liverpool. De noodlijdende topclub werd zondag door aartsrivaal Manchester United uit de FA Cup geknikkerd. Dankzij een vroege benutte penalty van Ryan Giggs won United de matige topper met 1-0. Liverpool-captain Steven Gerrard kreeg vroeg in de wedstrijd rood.

Het ging al na een halve minuut mis bij Liverpool. Dimitar Berbatov ging makkelijk liggen na een tackle van Daniel Agger, waarna scheidsrechter Howard Webb resoluut naar de stip wees. Routinier Giggs was ijskoud vanaf elf meter: 1-0. Liverpool kwam de slechte start niet meer te boven. Helemaal niet toen aanvoerder Steven Gerrard uit frustratie een tweebenige tackle inzette op Michael Carrick, wat hem terecht op rood kwam te staan. 

Manchester United had in de tweede helft de wedstrijd moeten beslissen, maar stuitte telkens op doelman Pepe Reina. Zo hield de Spanjaard in een halve minuut vijf inzetten tegen. Dalglish zag echter dat zijn rentree bij Liverpool vooral in het teken stond van het tegenhouden van de rivaal uit Manchester. 

Dirk Kuyt, die de aanvoerdersband van Gerrard overnam, speelde een onzichtbare wedstrijd. De winst kwam voor Manchester United, dat zonder de zieke Edwin van der Sar speelde, door gebrek aan inspiratie bij Liverpool niet echt in gevaar. Ryan Babel viel nog in, maar ook de andere Nederlandse aanvaller in dienst van The Reds blijkt niet de gewenste redder in nood.

Spurs

Tottenham Hotspur had weinig moeite met Charlton Athletic, dat uitkomt in de derde divisie van Engeland. De Londense ploeg, zonder de gespaarde Rafael van der Vaart, maakte wel pas in de tweede helft het verschil. Andros Townsend en Jermain Defoe (twee keer) maakten de doelpunten voor de Spurs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen