Vitesse bevestigt komst Barça-talent Riverola

Vitesse bevestigt komst Barça-talent Riverola

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 januari 2011 – Het netwerk van coach Albert Ferrer betaalt zich uit voor Vitesse. De Arnhemse club huurt Marti Riverola Bataller voor een half jaar van FC Barcelona, de oude werkgever van Ferrer. De Spanjaard arriveert vanavond, bevestigt de club.

Riverola, een 19-jarige middenvelder, reist zondag met Vitesse mee naar het trainingskamp in Turkije. Hij speelde vorig seizoen in de A-jeugd van FC Barcelona en kwam twee keer uit voor het tweede elftal, dat in de Segunda Division speelt. 

Volgens directeur Ted van Leeuwen haalt Vitesse met de jonge Spanjaard een briljantje in huis. "Albert Ferrer kent Marti - een veelscorende middenvelder - vanuit de jeugd van Barça. Deze speler wordt een grote toekomst voorspeld en Pep Guardiola is zeer gecharmeerd van zijn spel. FC Barcelona stond niet direct te springen om hem te laten gaan en de club is ons zeer ter wille geweest door hem voor een half seizoen aan Vitesse te verhuren. Hij is een ontbrekende schakel in de selectie en wil zelf erg graag bij Vitesse ervaring op doen", zegt hij op de website van zijn club.

Naast de komst van Riverola hoopt Vitesse op korte termijn ook Michihiro Yasuda (23) vast te leggen. De Japanse international is afkomstig van Gamba Osaka.

gerelateerd