AZ denkt na over verhuur afwezige Jonathas

5 januari 2011 – Zaakwaarnemer Mino Raiola van Jonathas heeft AZ voorgesteld om de aanvaller te verhuren aan een Braziliaanse club. De Zuid-Amerikaan ontbreekt al geruime tijd bij de Alkmaarse club omdat zijn moeder ernstig ziek is. Ook het trainingskamp in Turkije, volgende week, zal Jonathas niet meemaken.

Inmiddels is de aanvaller (21) al bijna twee maanden in zijn vaderland Brazilië. "Dat is voor zijn carrière natuurlijk niet positief, dat is duidelijk. Hij traint voor zichzelf en dat is altijd slechter dan wanneer je met een club traint", zegt Raiola in het Noordhollands Dagblad. Om te voorkomen dat Jonathas maandenlang stil zit, heeft Raiola nu aan AZ voorgesteld om de spits te verhuren aan een Braziliaanse club. Het kan volgens de zaakwaarnemer namelijk nog wel maanden duren voordat Jonathas weer naar Nederland komt.

Raiola heeft dinsdag gesproken met Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ. "Verhuren aan een Braziliaanse club was een van de opties waarover we hebben gesproken", aldus Stewart. "Maar als club hebben we nog geen beslissing genomen." De gesprekken over Jonathas verlopen overigens in een goede sfeer, zegt de Amerikaan. "Hij heeft ook begrip voor de maatregel dat we hem geen salaris betalen zolang hij in Brazilië blijft. Het is niet zo dat hij daar een probleem van maakt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 februari 2021

  2. donderdag 25 februari 2021