Mata bezorgt tiental Valencia winst in extremis

3 januari 2011, 00:20   Bijgewerkt: 3 januari 2011, 01:15

Valencia heeft een zeer waardevolle overwinning geboekt in de Primera Division met het oog op mogelijke deelname aan de Champions League. De formatie van oefenmeester Unai Emery nam het zondagavond laat in eigen huis op tegen Espanyol met als inzet de vierde plek in de Spaanse competitie. Uiteindelijk was het Valencia dat middels een 2-1 overwinning de aanval van 'Los Pericos' op de vierde plek succesvol wist te pareren.

De thuisclub, waar Hedwiges Maduro deel uitmaakte van de basiself, kwam na 28 minuten spelen op voorsprong. Joaquin vond met zijn hoekschop het hoofd van Aritz Aduriz, die de bal met behulp van de linkerpaal achter Espanyol-doelman Carlos Kameni knikte. De goal van Aduriz leek de enige te zijn voor rust, totdat Ricardo Costa in de slotseconden van het eerste bedrijf onfortuinlijk in eigen doel kopte na een individuele actie van José Callejón: 1-1.

Na rust was het de man van de openingstreffer, Aduriz, die dit keer in nadelig opzicht van zich deed spreken. De 29-jarige Spanjaard deelde een elleboogstoot aan Javi Chica uit en mocht inrukken. Espanyol wist de overtalsituatie niet uit te buiten en het was Valencia dat in extremis de curieuze winnende treffer wist te produceren. Costa, die eerder nog een eigen goal maakte, verzorgde de assist op Juan Manuel Mata die de beslissende 2-1 maakte vanuit buitenspelpositie.

Valencia heeft nu 31 punten uit zeventien duels. Espanyol bezet de vijfde plek direct achter de opponent van zondagavond met 28 punten, eveneens uit zeventien wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen