Sevilla wint weer na vijf nederlagen op rij

2 januari 2010, 22:38   Bijgewerkt: 2 januari 2010, 22:43

FC Sevilla heeft eindelijk weer eens het genoegen mogen smaken van een overwinning. Na vijf competitienederlagen op rij was de formatie uit de sinaasappelstad thuis Osasuna met 1-0 de baas. Als gevolg van de winstpartij steeg Sevilla naar de negende plaats in de Primera Division.

De gevierde man bij de thuisspelende ploeg was Frederic Kanouté, die zich tot matchwinner kroonde door tien minuten voor rust een vrije trap van Jesús Navas binnen te knikken. In een weinig verheffende tweede helft veranderde er niets aan de score, waardoor Osasuna in de onderste regionen van de hoogste Spaanse competitie-afdeling blijft bivakeren.

Ook Malaga CF wist te winnen uit bij Sporting de Gijón, waardoor de ploeg van coach Michael Laudrup Osasuna tot op één punt is genaderd. Hoewel de bezoekers vlak voor rust nog op achterstand kwam dankzij een treffer van Diego Castro, werd in de tweede helft alsnog de winst behaald middels doelpunten van Weligton en Apono.

Malaga klimt door de driepunter naar de zestiende stek en heeft zestien punten uit zeventien duels. Gijon speelde eveneens zeventien wedstrijden en blijft voorlaatste met twaalf punten.