Pedro leidt Barça naar nipte zege op Levante

2 januari 2010, 20:32   Bijgewerkt: 3 januari 2011, 11:59

FC Barcelona heeft in het eerste competitieduel van het nieuwe kalenderjaar geen misstap begaan. De heersend kampioen van Spanje won zondag in het eigen Camp Nou nipt met 2-1 van Levante, dankzij twee treffers van Pedro. Ibrahim Afellay was nog niet speelgerechtigd voor de equipe van coach Josep Guardiola.

Het was flink puzzelen voor Guardiola, aangezien naast Afellay ook Gerard Piqué wegens een schorsing en Carles Puyol, die kampt met een kwetsuur, op de tribune zaten. Voorts kon de oefenmeester van de Spaanse grootmacht ook geen beroep doen op Lionel Messi, die wat langer vakantie had gekregen en daardoor de voorbereiding op het duel met Levante miste.

Het was lastig voetballen voor Barcelona tegen de promovendus, wiens primaire doelstelling het leek te zijn om de schade beperkt te houden en zich niet, net als eerder dit seizoen tegen Real Madrid (8-0 nederlaag), naar de slachtbank te laten leiden.

Het stugge Levante liet het meeste balbezit dan ook aan de formatie van Guardiola, maar wist ondanks dit feit zelf ook een paar aardige kansen te vergaren. Toch was het Pedro die namens thuisspelende ploeg de ban brak in de 47ste minuut door de score te openen en een kwartier na rust zelfs voor de 2-0 te zorgen. Christian Stuani deed in de slotfase nog iets terug voor de bezoekers door met een fraaie volley de 2-1 op het scorebord te brengen, maar hier bleef het uiteindelijk bij aangezien David Villa en Dani Alves in de slotfase nog uitgesproken kansen lieten liggen op de 3-1.

Barcelona gaat aan kop in de Primera Division met 46 punten uit zeventien duels. Levante speelde evenzoveel wedstrijden en staat zeventiende met vijftien punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen