ManCity weer op gelijke hoogte met ManUnited

1 januari 2010, 17:52   Bijgewerkt: 1 januari 2010, 18:11

Manchester City staat in de Engelse Premier League weer op gelijke hoogte met stadgenoot Manchester United. The Citizens zagen de grote broer eerder op de dag met 2-1 winnen bij West Bromwich Albion en pakten vervolgens zelf ook drie punten. Blackpool FC werd in eigen huis met 1-0 verslagen.

De twee clubs uit Manchester hebben nu 41 punten, maar United staat bovenaan omdat het nog twee wedstrijden tegoed heeft. City, met Nigel de Jong in de basis, had aan één goal genoeg om Blackpool over de knie te leggen. Deze viel in de 34ste minuut via Adam Johnson. Twee minuten later miste Carlos Tevez een strafschop, maar die misser had geen gevolgen voor de zege van de thuisclub. 

Tottenham Hotspur houdt de twee koplopers uit Manchester in het vizier. Na een 1-0 overwinning op Fulham blijft het gat vijf punten. Gareth Bale en Rafael van der Vaart hadden zoals wel vaker de laatste weken het grootste aandeel in de driepunter van de Spurs. Drie minuten voor de rust legde de Nederlander namelijk aan voor een vrije trap, die slim én doeltreffend werd verlegd door de Welshman. Na de doelwissel jaagde Fulham op de gelijkmaker, maar de thuisclub hield stand.

Liverpool verzekerde zich op het nippertje van een zege op Bolton Wanderers. The Reds stonden bij rust door toedoen van Kevin Davies nog met 1-0 achter, maar na rust stelden ze orde op zaken. Fernando Torres maakte gelijk namens de ploeg van Dirk Kuyt, Joe Cole scoorde in blessuretijd het winnende doelpunt (2-1).

Door de winst klimt Liverpool naar de linkerkolom van de Engelse competitie. Het staat negende met 25 punten. Bolton zakte van de zesde naar de zevende plek. De formatie werd gepasseerd door Sunderland, dat Blackburn Rovers klopte. De Black Cats, bij wie Boudewijn Zenden inviel, zegevierden met 3-0.

In de onderste regionen droeg West Ham United de rode lantaarn weer over aan Wolverhampton Wanderers. The Hammers knuppelden The Wolves op eigen veld met 2-0 naar de grond. Ronald Zubar (eigen doelpunt) en Freddie Sears namen de treffers voor hun rekening. Door dit resultaat klimt West Ham uit de gevarenzone. Het staat nu vijftiende, al komen enkele concurrenten later nog in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen