Luirink bevestigt overstap naar Cambuur

30 december 2010, 19:21

Gijs Luirink speelt na de winterstop definitief voor SC Cambuur. Op de website van de Sports Entertainment Group, waarvoor zijn begeleider Alex Kroes werkt, bevestigt de verdediger dat hij AZ verruilt voor een avontuur in Friesland.

Luirink, die mede door blessures buiten beeld raakte bij AZ, is blij met zijn transfer. "Cambuur is een mooie club, ik ga er vanuit dat we sowieso nacompetitie gaan spelen. Het afgelopen halfjaar heb ik bijna alles gespeeld bij Jong AZ en Cambuur heeft me verscheidene keren bekeken. Dat geeft een goed gevoel."

Enige tijd geleden werd bekend dat Luirink weg mocht bij AZ. Hij is blij dat hij in Nederland kan blijven, een buitenlands avontuur zag hij in deze fase van zijn carrière niet zitten. "Het buitenland was nu geen optie. In mijn positie zou je dan eerst stage moeten lopen. In de toekomst misschien wel mooi. Ik wil nu gewoon in Nederland wedstrijden spelen en in beeld blijven. Als ik het laat zien, zijn er daarna waarschijnlijk meer opties en misschien kan ik wel lekker bij Cambuur blijven voetballen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen