Ancelotti: "We moeten heel snel wakker worden"

Ger
28 december 2010, 08:44   Bijgewerkt: 28 december 2010, 09:13

Manager Carlo Ancelotti maakt zich ernstig zorgen over Chelsea. De aan het begin van het seizoen zo ongenaakbare Londense formatie incasseerde maandag een nieuwe tegenslag. Op bezoek bij Arsenal werd met 3-1 verloren.

"We zijn in slaap geraakt, dat is de realiteit van dit team", aldus Ancelotti. "En als je tegen een goede ploeg als Arsenal speelt, verlies je als je niet wakker bent." De laatste zege van Chelsea in de Premier League dateert van 10 november. Sindsdien verloor de ploeg van Ancelotti drie keer. Drie duels eindigden in een gelijkspel.

De titelverdediger heeft inmiddels al negen verliespunten meer dan koploper Manchester United. "We moeten heel snel wakker worden. Ik maak me echt zorgen. We hebben de laatste zes of zeven wedstrijden niet gewonnen en we spelen ook niet zoals ik dat wil", aldus de Italiaanse coach.

Ancelotti beseft dat de machtige Chelsea-eigenaar Roman Abramovich niet al te veel geduld meer zal hebben. "Ik weet niet precies wat hij denkt, maar het is duidelijk dat hij op dit moment niet tevreden is. Hij is het niet gewend om zes wedstrijden op rij niet te winnen. Daar moet ik mijn verantwoordelijkheid voor nemen. Ik maak me echter geen zorgen over mogelijk ontslag, we moeten met z'n allen gefocust blijven en hard werken", aldus Ancelotti.

Mogelijk trekt Abramovich tijdens de komende transferperiode zijn goedgevulde portemonnee om de selectie te versterken. "Die beslissing ligt bij hem", aldus Ancelotti. "Maar het is in ieder geval zeker dat ik woensdag tegen Bolton Wanderers nog geen nieuwe spelers kan opstellen. We zullen het dan beter moeten doen dan tegen Arsenal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen