Bierhoff: "Ballack moet zich eerst weer bewijzen"

24 december 2010, 18:27

Het is geen zekere zaak dat Michael Ballack in 2011 weer zijn rentree zal maken in het Duitse nationale elftal. De middenvelder herstelt momenteel van een enkelblessure, die hem voor het WK in Zuid-Afrika ook al teisterde. Na de winterstop zal de 34-jarige middenvelder in ieder geval zijn opwachting maken bij zijn club Bayer Leverkusen, maar of de Duister ook weer acte de présence zal geven bij de nationale ploeg is nog maar zeer de vraag.

Teammanager van 'die Manschafft' Oliver Bierhoff maakt duidelijk dat Ballack eerst maar eens bij zijn club moet gaan presteren, alvorens hij van toegevoegde waarde kan zijn voor het huidige nationale team van Duitsland. "We kennen zijn persoonlijkheid en exceptionele kwaliteiten. Die zijn belangrijk voor het team, maar Michael weet ook dat een speler die er zo lang uit is geweest zich eerst opnieuw moet bewijzen in een nieuw gevormd team", deelt Bierhoff mede in de Süddeutsche Zeitung.

Bij absentie van de routinier verkreeg Philipp Lahm diens aanvoerdersband. De verdediger van Bayern München heeft te kennen geven in de toekomst ook graag het verlengstuk van bondscoach Joachim Löw op het veld te blijven. Bierhoff beoont zich hier enthousiast over."Misschien realiseert Michael zich ook dat het beter is dat niet alle druk op zijn schouders komt te liggen. Hij zou dat kunnen zien als een positief aspect en zou daardoor op een hoog niveau kunnen blijven presteren in een op dit moment goed functionerend team."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen