Bayern na 3-5 nu met 3-6 langs Stuttgart

Bayern na 3-5 nu met 3-6 langs Stuttgart

22 december 2010 – Een duel met acht goals of meer is vrij uitzonderlijk in het voetbal, maar VfB Stuttgart en Bayern München zijn er in geslaagd om binnen vier dagen tweemaal zo'n uitslag op het scorebord te krijgen. Na de 3-5 zege in competitieverband van afgelopen zondag eindigde het bekerduel tussen beide teams woensdag in 3-6. 

Zondag was de wedstrijd nooit echt spannend, omdat Bayern met 0-3 en 1-5 voor kwam. Dat was woensdag anders. Door twee goals in de eerste tien minuten leek de ploeg van coach Louis van Gaal een gemakkelijke avond te gaan krijgen, maar nog voor rust kwam Stuttgart terug tot 2-2. Pavel Pogrebnyak tekende voor beide goals. 

Miroslav Klose zette Bayern direct na rust weer op voorsprong, maar een kwartier voor tijd zorgde Matthieu Delpierre voor 3-3. Vlak daarvoor had Christian Gentner een strafschop gemist namens de thuisploeg. Een verlenging leek even in de maak, maar in de laatste tien minuten gaf Bayern nog even gas. Via Müller en Klose werd het 3-5, in de slotminuut bepaalde Ribéry de eindstand op 3-6. Vlak daarvoor was Delpierre met zijn tweede gele kaart van de avond naar de kleedkamer gestuurd. Eerder in het duel was ook Khalid Boulahrouz met tweemaal geel van het veld gestuurd.

Eerder op de avond hadden tweedeklassers Energie Cottbus en MSV Duisburg al verrassend de volgende bekerronde al bereikt, door respectievelijk VfL Wolfsburg en 1.FC Köln uit te schakelen. Cottbus won met 1-3, Duisburg met 1-2. 

gerelateerd