Gomez over oude club: "Stuttgart degradeert niet"

Gomez over oude club: "Stuttgart degradeert niet"

20 december 2010 – Bayern München-spits Mario Gomez maakt op dit moment een goede periode door bij zijn huidige club. En wat heet, de Duitse international van Spaanse komaf vond in vijftien duels liefst achttien keer het net. De aanvaller, die door zijn trainer Louis van Gaal vaak terzijde werd geschoven, geniet de laatste tijd veel speeltijd en dat is naar eigen zeggen precies wat hij nodig heeft om te kunnen floreren.

"Ik ben niet een speler die kan schitteren in vijf minuten, maar iemand die wedstrijd nodig heeft. Het is gewoon ontzettend belangrijk voor mij om te spelen", zo laat Gomez weten op het digitale thuis van Bayern.

De spits hoopt dat de grootmacht uit Beieren na de winterstop een vervolg kan geven aan de goede vorm van de voorbije weken. "We hebben in de competitie een slechte eerste ronde gespeeld, maar nu hebben we het vertrouwen herstelt."

Gomez was afgelopen zondag in competitieverband liefst drie keer trefzeker in het met 3-5 gewonnen uitduel bij VfB Stuttgart. Aankomende woensdag mag 'FC Hollywood' in het bekertoernooi opnieuw aantreden tegen de ploeg van Bruno Labbadia. "Als we woensdag winnen in de beker, dan hebben we een leuke kerst", aldus de aanvaller.

Gomez kwam in 2009 voor dertig miljoen euro over van de opponent van aanstaande woensdag, die momenteel voorlaatste staat in de Bundesliga. Toch verwacht de afmaker niet dat zijn oude werkgever zal degraderen. "Het team heeft veel kwaliteit. Ze krijgen na de winterstop de nodige punt en dalen niet af. Ik heb geen angst dat ze degraderen."

gerelateerd