Boffin dankt mental coach na debuut bij West Ham

20 december 2010, 09:44   Bijgewerkt: 20 december 2010, 10:50

Niet zo lang geleden stond Ruud Boffin nog zijn wedstrijdjes te keepen in de Jupiler League, maar zaterdag maakte hij ineens zijn debuut in de Engelse Premier League. De Belgische oud-doelman van VVV en MVV mocht in de wedstrijd tegen Blackburn Rovers opdraven omdat eerste doelman Robert Green niet fit was. 

"Vrijdag kreeg ik te horen dat ik in de basis zou staan, omdat Robert Green niet fit raakte. Mijn mental coach heeft me vanuit België telefonisch tips gegeven om zonder veel stress aan de aftrap te staan", zegt de 23-jarige keeper in het Belang van Limburg. De wedstrijd tegen Blackburn eindigde in 1-1 en Boffin was tevreden over zijn optreden. "De coach zei wel dat ik zenuwachtig begonnen was, maar dat het daarna beter ging. Ik kreeg na de wedstrijden ook complimenten van teamgenoten."

Wat de toekomst brengt, weet Boffin niet. "Volgende week zal Robert Green wel weer spelen en ook de tweede keeper zal binnenkort weer fit zijn. Ik blijf hard werken en hoop nog een paar matchen te mogen spelen. Ik leer op training veel bij, omdat het tempo hier hoger ligt. Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan voor mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen