Eigenaar Brno wil spelers aan leugendetector

Ger
18 december 2010, 14:16   Bijgewerkt: 18 december 2010, 14:22

De teleurstellende resultaten van het Tsjechische FC Brno hebben clubeigenaar Roman Pros tot een opmerkelijk besluit gebracht. Nadat de ontevreden geldschieter al de salarissen van de spelers had teruggebracht, wil hij nu dat de selectie een leugendetectortest ondergaat. De eigenaar hoopt zo uit te sluiten dat zijn voetballers omgekocht zijn.

"We hebben een gedegen analyse van deze situatie nodig", legt Pros zijn plan uit. "Daarna kunnen we zeggen 'oké, we spelen beroerd voetbal omdat de spelers niet in vorm zijn, de coach zijn werk slecht doet of zijn tactiek niet in orde is. Maar we weten dan zeker dat de wedstrijden niet verkocht zijn."

Het ondergaan van een leugendetectortest zal voortaan deel uitmaken van de gedragsregels van de club. Daarnaast zal het worden opgenomen in de nieuwe contracten van de spelers. Voor de huidige selectie is de test nog vrijwillig, maar het clubbestuur verwacht dat de voetballers zullen meewerken.

Het nieuws komt echter hard aan bij de spelers, die weigeren mee te werken. "We vielen bijna om toen we deze aankondiging hoorden. We voelen ons hier heel slecht bij. Het is een vernedering", laat verdediger Jan Trousil weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen