PSV, Ajax en Twente reekshoofd bij loting

17 december 2010, 07:30   Bijgewerkt: 17 december 2010, 08:58

PSV, Ajax en FC Twente zijn vrijdag tijdens de loting voor de knock-outfase van de Europa League reekshoofd. Dat betekent dat ze in de volgende ronde tegen een nummer twee uit één van de EL-poules of één van de vier zwakkere nummers drie uit de Champions League uitkomen.

Een gunstige loting voor het Nederlandse trio ligt dus voor de hand, maar het is zeker nog geen uitgemaakte zaak. Het sterke Sevilla behoort namelijk ook tot de mogelijke tegenstanders. Ajax wacht wellicht een weerzien met PAOK Saloniki. In de zomer waren de Amsterdammers in de derde voorronde van de Champions League over twee wedstrijden nog te sterk voor de Grieken.

PSV dankt zijn beschermde status aan het feit dat het als eerste eindigde in poule I. Ajax en Twente behoren tot de vier beste nummers drie uit de Champions League en zijn derhalve eveneens geplaatst.

De loting voor de tweede ronde van de Europa League begint vrijdag om 13.00 uur. Direct daarna volgt de schema-indeling voor de achtste finales. De loting voor de knock-outfase van de Champions League is al om 12.00 uur.

Pot 1

Manchester City, Bayer Leverkusen, Sporting Lissabon, Villarreal, Dinamo Kiev, CSKA Moskou, Zenit St. Petersburg, VfB Stuttgart, PSV, Paris Saint Germain, FC Porto, Liverpool, Spartak Moskou, Sporting Braga, Ajax, FC Twente

Pot 2

Lech Poznan, Aris Thessaloniki, OSC Lille, PAOK Saloniki, BATE Borisov, Sparta Praag, Anderlecht, Young Boys, Metalist Kharkiv, Sevilla, Napoli, Besiktas, Rubin Kazan, FC Basel, Glasgow Rangers, Benfica

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen