Anderlecht overwintert met dank aan Zenit

16 december 2010, 22:54   Bijgewerkt: 17 december 2010, 00:29

Mede door Zenit St. Petersburg mag Anderlecht overwinteren in de Europa League. De Belgen wonnen donderdag thuis met 2-0 van Hajduk Split en hoorden na afloop dat Zenit AEK Athene met 3-0 had verslagen. Hierdoor nemen ze op basis van het onderling resultaat de tweede plek in groep G over van de Grieken.

Anderlecht móést winnen om uitzicht te houden op een plaats in de knock-outfase. Voor rust had paarswit al de basis gelegd voor een zege op Hajduk Split. Door goals van Tom De Sutter en Matias Suarez leidde het bij de doelwissel met 2-0 en kon het dus met anderhalf oog kijken naar AEK- Zenit, waar het na 45 minuten 0-1 stond via Aleksandr Bukharov. Alessandro Rosina en Igor Denisov maakten na de pauze aan alle spanning een einde en schoten Zenit naar 0-3 én Anderlecht een ronde verder. Overigens had het heel anders kunnen lopen voor AEK en Anderlecht. AEK-speler Blanco miste bij een 0-0 stand namelijk een strafschop.

Door de zege in Griekenland blijft Zenit zonder puntenverlies in de openingsronde, waardoor het overtuigend eerste wordt. Anderlecht wordt met ‘slechts’ zeven punten tweede. Ook AEK heeft zeven punten, maar in de onderlinge duels presteerde het veel minder dan de Brusselaars (1-4). Rode lantaarn Hajduk eindigt op drie punten.

In groep H viel er wat spanning betreft niets te genieten. VfB Stuttgart was namelijk al zeker van de eerste plaats, terwijl Young Boys al wist dat het tweede zou worden. Stuttgart, met Khalid Boulahrouz de hele wedstrijd op de bank, scherpte met een 5-1 zege op Odense BK de groepswinst aan. Omdat Young Boys met 1-0 ten onder ging bij Getafe, eindigen de Duitsers met zes punten voorsprong op de Zwitsers, die wel knap Getafe onder zich houden. Odense BK wordt laatste met vier punten.

Geen van de 48 ploegen in de Europa League sluit de groepsfase af met nul punten. Debreceni VSC, actief in dezelfde poule als PSV, werkte als laatste de hatelijke nul weg. De Hongaren zegevierden donderdag op eigen veld verrassend met 2-0 over het al uitgeschakelde Sampdoria. Kabat maakte beide treffers voor Debreceni.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen