Ooijer: "Tijdens WK veel met De Boer gepraat"

13 december 2010, 16:38

Met Frank de Boer heeft André Ooijer sinds kort een trainer waarmee hij in het verleden jaren samenspeelde. De Boer is slechts vier jaar ouder dan Ooijer en de verdediger kan het goed met zijn nieuwe coach vinden, zegt hij in Het Parool.

''Frank is vier jaar ouder, we zijn generatiegenoten. Tijdens het WK heb ik veel met hem gepraat. Ik was mijn basisplaats kwijtgeraakt nadat ik bij PSV een paar maanden minder had gepresteerd. Dan ga je samen zitten kletsen over hoe je verder moet en wat mijn rol moest worden binnen die groep. Toen kwam ook Ajax ter sprake. Frank zag voor mij een soortgelijke rol bij Ajax weggelegd, zei hij", zegt Ooijer.

Ooijer kent zijn rol bij Ajax. Eerder dit seizoen stond hij regelmatig in de basis, de laatste weken moet hij weer genoegen nemen met een rol als reserve. ''Ik ben niet gehaald als basisspeler. Dat ik er wel naar streef om het te worden, houdt niet alleen mij scherp maar ook de concurrentie. Bovendien, en dat heb ik al vaker gezegd, als de nood door blessures of schorsingen aan de man komt, moet ik er klaar voor zijn. Zoals ik dat tijdens het WK ook was voor die ene wedstrijd tegen Brazilië."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen