Zaakwaarnemer Jonathas: "Het is onmacht"

9 december 2010 – AZ besloot woensdag de Braziliaan Jonathas, die uit eigen beweging langer in zijn geboorteland verblijft om zijn zieke moeder bij te staan, te bestraffen. Naast een boete ontvangt hij geen salaris over de periode waarin hij niet in Alkmaar is. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de spits, begrijpt AZ maar voelt ook mee met Jonathas.

"Ik begrijp de juridische, formele maatregel van AZ. De club wil dat Jonathas terugkomt, dat is logisch. Maar tegelijkertijd begrijp ik Jonathas. Hij zit in een situatie waar hij niet uit kan komen. Zijn moeder is ernstig ziek en hij vindt dat hij bij haar moet zijn", laat Raiola optekenen in het Noordhollands Dagblad.

"Jonathas weet dat hij hiermee het belang van AZ schaadt. Maar hij schaadt ook zijn eigenbelang, namelijk zijn carrière. Daar kiest hij nu voor, hij heeft geen andere keus. Hij kan niet bij zijn moeder aankomen en zeggen 'ma, ik ga naar Nederland omdat dat beter is voor mijn carrière en ik bel je wel'. Dit is geen onwil, het is onmacht. Een boete en het inhouden van salaris zal zijn besluit dan ook niet veranderen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 februari 2021

  2. donderdag 25 februari 2021