Stevens: "We gaan gecontroleerd aanvallen"

Ger
22 april 2006, 16:25

Zaterdagavond strijden Roda JC en SC Heerenveen in Kerkrade voor een UEFA Cupticket. Zowel de Limburgers als de Friezen verloren dit seizoen belangrijke spelers en willen via de play-offs het seizoen redden door Europees voetbal te halen. Roda JC-trainer Huub Stevens wil thuis de nul houden en laat aan FCUpdate.nl weten dat "Roda JC gecontroleerd moet aanvallen."

Heerenveen verloor aan het begin van dit kalenderjaar aanvallers Klaas Jan Huntelaar (Ajax) en Georgios Samaras (Manchester City). Roda JC zag aan de start van het seizoen de veelscorende en creatieve aanvaller Arouna Koné naar PSV vertrekken. Voor Heerenveen is het seizoen pas geslaagd als het komend seizoen wederom Europees speelt. De Kerkradenaren moeten al meer dan drie jaar wachten op Europees voetbal. De laatste keer dat de Limburgers een UEFA Cupwedstrijd speelden was op 28 feburari 2002, toen Roda JC in de achtste finales AC Milan trof. Roda JC verloor in San Siro na strafschoppen.

De ex-trainer van onder meer Schalke 04 en Hertha BSC moet het zaterdagavond doen zonder de geblesseerde middenvelder Kevin van Dessel en spits Andres Oper. Aanvoerder Gregoor van Dijk zit nog een schorsing uit, evenals verdediger Alexander Voigt. SC Heerenveen is een aanvallende ploeg en Roda JC wil, zeker in eigen huis, de nul houden. "We hebben in de recente thuiswedstrijd tegen Heerenveen in de tweede helft goed gespeeld, daar moet je aanknopingspunten uit halen. Het is een tweestrijd en daarom moet je in een thuiswedstrijd de nul houden. We moeten gecontroleerd gaan aanvallen." 

De wedstrijd staat voor Roda JC niet alleen in het teken van Europees voetbal. Ook het overlijden van de vrouw van technisch bestuurslid, Nol Hendriks, speelt mee. "Dat heeft toch wel iets teweeg gebracht in de groep. We zijn er enorm bedroeft onder, het was een fantastisch mens. Wij zullen daar, ondanks het feit dat Nol Hendriks het liever niet heeft, als Roda JC zijnde een gebaar maken naar het overlijden van mevrouw Hendriks", zo vertelt de oefenmeester.

SC Heerenveen bereidt zich uitgebreid voor. De noorderlingen kwamen daags voor de wedstrijddag naar een hotel om zich mentaal voor te bereiden en pakten een film in de bioscoop. Vandaag werken de jongens van trainer Gertjan Verbeek een laatste, lichte training af. Verbeek moet het doen zonder keeper Boy Waterman, verdediger Michel Breuer en aanvaller Ugur Yildrim. Achter het meespelen van de spitsen Arnold Bruggink en Lasse Nilsson staat een vraagteken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen