"PSV vaker kampioen zonder goed te spelen"

6 december 2010, 10:00

Wie spelers van PSV na de wedstrijd tegen Heracles Almelo hoorde praten, zou denken dat de ploeg zojuist onderuit gegaan was. Het chagrijnig droop er vanaf, ondanks dat Heracles met 5-2 verslagen was en de voorsprong op Ajax vergroot was tot vijf punten. Maar met name van de kritische houding van de eigen fans werd PSV niet vrolijk. “Het lijkt alsof fans denken dat we er niet alles aan doen om te winnen.”

De 5-2 zege op Heracles kwam pas in de slotfase tot stand. Twintig minuten voor tijd was het nog 2-2. Pas nadat Heracles-verdediger Peter Reekers met rood van het veld gestuurd werd en Ola Toivonen op aangeven van Balazs Dzsudzsak voor de 3-2 zorgde, kwam PSV los. Hierdoor konden de fans, die tot de 3-2 van de Zweed regelmatig hun eigen ploeg uitfloten, toch nog met een goed gevoel naar huis.

Door de commotie om de fluitconcerten zou je bijna vergeten dat PSV 'gewoon' met 5-2 won en halverwege de competitie aan kop staat in de Eredivisie. Hoewel PSV dit seizoen nog niet veel indruk gemaakt heeft, staat de ploeg wel bijvoorbeeld vijf punten voor op concurrent Ajax.

“Dit soort wedstrijden, tegen Heracles, zijn niet makkelijk. Het is dan vooral belangrijk om geen puntverlies te lijden”, weet Engelaar. Dat PSV zonder te imponeren bovenaan staat in de Eredivisie, vindt hij prima. “In het verleden is PSV wel vaker kampioen geworden zonder heel goed te spelen. Daar zou ik nu ook voor tekenen.”

Toch waarschuwt Engelaar zijn ploeg. “We moeten er niet te veel op vertrouwen dat we ook slechte wedstrijden tot een goed einde brengen, want dan wordt het gevaarlijk. We moeten scherp blijven en dit soort wedstrijden blijven winnen.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen