Barça rondt chaotische dag af met drie punten

4 december 2010, 22:38   Bijgewerkt: 5 december 2010, 11:47

FC Barcelona heeft een bewogen dag afgesloten met een overwinning bij Osasuna: 0-3. Wegens stakingen van het vliegpersoneel en de houding van de Spaanse bond, Osasuna en de competitieorganisatie was het lange tijd onduidelijk wanneer het duel zou plaatsvinden. Dat bleek uiteindelijk zaterdag, waardoor de spelers van Barça pas kort voor de aftrap, per trein, in Pamplona arriveerden.

Barcelona swingde maandagavond in El Clásico. Met flitsende combinaties speelde de landskampioen Real Madrid helemaal zoek en won het uiteindelijk met 5-0. Dat Barça bij Osasuna eveneens zulk watertandend voetbal op de mat zou leggen, was op voorhand al onwaarschijnlijk. Hiervoor was de aanloop naar het duel te chaotisch.

Met grote haast reisde de selectie van Barça per trein en vervolgens per bus naar de noordkust van het land af, alwaar het om 20.00u arriveerde. Dat was eigenlijk het tijdstip waarop afgetrapt moest worden, maar om de Catalanen een warming-up te gunnen, werd de aftrap uitgesteld tot 20.45u.

Toen de bal éénmaal rolde, bleek inderdaad dat Barcelona niet in staat was het hoge niveau van maandag te evenaren. In de beginfase ontsnapte de club van coach Pep Guardiola zelfs aan een penalty-tegen. Niet lang na dat omstreden moment opende Pedro de score, na een bekeken steekpass van Lionel Messi. Diezelfde Messi werd na ruim een uur zelf met een dieptepass bediend, legde een rush van twintig meter af, waarin hij de Osasuna-defensie op snelheid aftroefde, en maakte er 0-2 van. Uit een makkelijk gegeven penalty bepaalde de Argentijn de eindstand op 0-3.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen