Huistra kampt met 'dubbel gevoel' na zege

4 december 2010, 10:17   Bijgewerkt: 4 december 2010, 10:26

Vrijdagavond trakteerde FC Groningen het eigen publiek tegen Vitesse in een ijskoude Euroborg op 4-1 overwinning. De Noorderlingen klommen als gevolg van de triomf naar een voorlopige derde plek in de Eredivisie. De ploeg van Pieter Huistra wist liefst 33 punten te vergaren uit 17 duels, een unicum in de clubhistorie. Toch was er na afloop van de competitiewedstrijd geen jubelstemming te bespeuren bij de oefenmeester van de Groningers, wat alles te maken had met de voortijdige aftocht van Koen van de Laak.

De middenvelder van FC Groningen moest al na een kleine tien minuten het strijdperk verlaten, aangezien hij zich in een duel om de bal leek te verstappen waarna hij het uitschreeuwde van de pijn. “Het dubbele gevoel zit ‘m echt in de spelers”, becommentarieerde Huistra zijn tweeledige gevoelens op de website van Groningen. “Aan de ene kant ben ik blij dat Andersson na twee jaar in de basis stond. Maar aan de andere kant krijg je na acht minuten te maken met een blessure van een van onze dragende spelers Koen van de Laak,die zorgt voor veel saamhorigheid in de groep.

De coach van FC Groningen complimenteerde zijn ploeg voor het feit dat de spelers, ondanks het uitvallen van de middenvelder, toch in staat waren om zich op te richten. "Hij heeft een zware blessure aan de knie en daardoor was het team een beetje van slag. Daarna herpakten we ons en hebben we toch aardig doorgevoetbald. Als Vitesse de ruimte krijgt, kunnen ze goed voetballen.”

"Het was onze bedoeling in de duels te komen en die ook te winnen. In de eerst helft was de voortzetting echter te slordig en te agressief en te hard in de passing”, vervolgt Huistra zijn relaas. “De tweede helft voetbalde de ploeg een stuk rustiger. En bovendien creëerden we toen kansen. De eerste treffer was een terechte strafschop. De tweede was een gelukkige goal. Dan weet je dat je met het publiek erachter niet meer kunt verliezen en hebben we bovendien goed doorgespeeld."

De oud-assistent trainer van Vitesse is zeer content over de gehele selectie met betrekking tot het verloop van de eerste helft van de competitie. "Het was een goede eerste competitiehelft en niet alleen van de basisspelers, maar eigenlijk van alle 22 spelers in onze eerste selectie. Door hard te werken en te blijven ontwikkelen hebben we heel wat kunnen bewerkstelligen in de competitie. Ik hoop dat het meevalt met de blessure van Van de Laak en vind dat we nu wel even mogen genieten van winst en het resultaat van 33 punten in de eerste competitiehelft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen