Trots en teleurstelling bij uitgeschakeld Utrecht

3 december 2010, 07:30   Bijgewerkt: 2 december 2010, 22:05

Ze liggen er uit, maar FC Utrecht hoeft zich nergens voor te schamen. De ploeg uit de Domstad bleef donderdag tegen Napoli ook in zijn zesde Europese thuiswedstrijd van dit seizoen ongeslagen, maar het 3-3 gelijkspel was net niet voldoende om kans te houden op overwintering in de Europa League.

Na afloop van de remise in de Galgenwaard overheerste de teleurstelling bij de spelers van FC Utrecht, maar doelman Michel Vorm kon het tegen FCUpdate.nl al wel enigszins relativeren. “We kunnen trots zijn op hetgeen we de afgelopen maanden in Europa hebben laten zien”, verwijst hij naar de knappe prestaties tegen internationale topclubs als Celtic, Liverpool en Napoli. “We zaten in een zware groep, maar hebben de situatie tot vandaag in eigen hand gehad. Er zijn alleen wedstrijden geweest die gelijk eindigden die we hadden kunnen, en misschien wel moeten, winnen.”

Daar ligt direct het probleem, vindt ook Alje Schut. FC Utrecht speelde deze groepsfase thuis drie keer gelijk en zowel tegen Liverpool (0-0), Steaua Boekarest (1-1) als Napoli (3-3) behoorde een overwinning zeker tot de mogelijkheden. “Dat is de pest”, baalt hij. “De gelijke spelen hebben ons genekt. In dit systeem kan je beter twee keer winnen en één keer verliezen, dan drie keer gelijk spelen.”

“We hebben deze Europa League onze huid duur verkocht, maar helaas was het net niet genoeg. Enerzijds heeft dat te maken met pech, anderzijds met kwaliteit”, vervolgt hij. Met pech doelt hij vooral op fouten van de arbitrage. Zo kreeg Napoli bij een 3-2 stand heel gemakkelijk een penalty en verzuimde arbiter Gonzalez rood te trekken voor spits Lavezzi, die wild reageerde na een tackle van Gianluca Nijholt.

“In mijn ogen had Lavezzi gewoon rood moeten krijgen. En bij die penalty raakte ik mijn tegenstander niet eens. Bovendien was het buiten het strafschopgebied Heel jammer, zeker omdat het niet de eerste keer dit seizoen was dat we in Europa de scheids niet mee hadden. Aan de andere kant moet ik ook toegeven dat Napoli zomaar met 3-6 had kunnen winnen. In de slotfase kon het echt alle kanten op."

Het uitgeschakelde FC Utrecht is nog niet uitgespeeld in Europa, want over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen Liverpool. Een mooi toetje van een memorabel Europees seizoen, vindt Frank Demouge. “Schitterend om daar te mogen spelen, daar droom je van. Het is alleen jammer dat die wedstrijd nergens meer over gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen