Liverpool, Paris SG en Besiktas overwinteren

Liverpool, Paris SG en Besiktas overwinteren

2 december 2010 – In Groep K van de Europa League, de poule van onder meer FC Utrecht, is Liverpool er als eerste in geslaagd zich naar de tweede ronde te spelen. The Reds hadden donderdag aan een 1-1 gelijkspel bij Steaua Boekarest genoeg voor overwintering en worden zelfs poulewinnaar.

Liverpool komt door het gelijkspel op negen punten, met nog één wedstrijd te gaan. Steaua kan dat aantal eveneens nog bereiken, maar het onderling resultaat is in het voordeel van Liverpool (5-2). Steaua duelleert over twee weken in Italië met Napoli om de tweede plaats. Napoli heeft na de 3-3 remise bij Utrecht vier punten, Steaua zes. Utrecht, dat op de slotdag bij Liverpool op bezoek moet, heeft er ook vier, maar kan op basis van de onderlinge resultaten niet meer in de top-twee komen.

Ryan Babel had bij Liverpool weer eens een basisplek en de Nederlander liet direct zijn waarde zien. De aanvaller bediende Milan Jovanovic in de negentiende minuut, waardoor het 0-1 voor de Engelsen werd. Genoeg voor de zege was het echter niet, aangezien Steaua na een uur via Bonfim op gelijke hoogte kwam (1-1). Bij Liverpool was Dirk Kuyt absent. De Katwijker kreeg rust van coach Roy Hodgson.

Ook in Groep J viel een beslissing. Paris Saint Germain verzekerde zich daarin als eerste van een startbewijs voor de knock-outfase, na een 4-2 zege op Sevilla FC. De Fransen gaven op eigen veld een 2-0 voorsprong uit handen tegen de Spanjaarden (2-2), maar maakten daarna opnieuw het verschil, via Nene en Guillaume Hoarau.

Borussia Dortmund zegevierde met 3-0 over het al uitgeschakelde Karpaty Lviv. De Duitsers strijden over twee weken in een rechtstreeks duel met Sevilla om het laatste ticket. BVB doet dat met een slechtere uitgangspositie dan de ploeg uit Andalusië, aangezien de wedstrijd in Spanje is. Bovendien heeft Sevilla één punt meer.

In Groep L is het pleit al helemaal beslecht. FC Porto was al zeker van een ticket voor de volgende ronde. Dat geldt na vanavond ook voor Besiktas. Een 2-1 zege bij CSKA Sofia, waar de Amsterdammer Gregory Nelson niet bij de selectie zat, was genoeg voor de Turken. Zapotocny en Holosko maakten na de rust de treffers voor Besiktas. Porto won met 3-1 bij Rapid Wien, waar Jan Vennegoor of Hesselink nog altijd ontbreekt. De Portugezen zijn daardoor zeker van groepswinst.

gerelateerd