Oud-coach Van Damme: "Het werkte gewoon niet"

2 december 2010, 12:29

Wolverhampton Wanderers-coach Mick McCarthy heeft aangegeven geen wrok te koesteren tegen Jelle van Damme. De verdediger, die afgelopen zomer de overstap waagde van Anderlecht naar Wolverhampton Wanderers, kon maar niet aarden in Engeland. Als gevolg daarvan tekende de 27-jarige Belg eind november een vierjarig contract bij Standard Luik. De trainer van de 'Wolves' verklaart tegenover Sporza dat beide partijen nog altijd een goede verstandhouding met elkaar hebben.

"Het werkte gewoon niet", meldt McCarthy over het korte verblijf van de mandekker op de clubsite. "Maar we zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Jelle had echt zin in zijn avontuur bij ons, maar hij raakte in zijn eerste duel geblesseerd en daarna liep het verkeerd op persoonlijk vlak. Veel kleine problemen maken soms één groot probleem."

De oefenmeester van de Premier League-club wenste Van Damme niet tegen zijn wil in Engeland te houden. "Het had geen zin meer om Jelle aan zijn contract te houden. Als hij terug naar België wou, wie ben ik dan om hem tegen te houden? Het is gewoon jammer dat het niet gelukt is."

"We zijn als vrienden uit elkaar gegaan, waarom is iedereen daar zo verbaasd over? Wanneer Jelle op het terein stond, dan gaf hij zich honderd procent voor de club, daar was niets op aan te merken. Hij heeft ook nooit een slechte invloed gehad in de kleedkamer", laat McCarthy zich positief uit over de oud-speler van Ajax.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen