Einde verhaal voor Red Bull en Juventus

1 december 2010, 23:11   Bijgewerkt: 1 december 2010, 23:30

In Groep A, de poule des doods van deze Europa League, zijn de kaarten geschud. Manchester City en het verrassende Lech Poznan zijn door naar de volgende ronde, voor Red Bull Salzburg en Juventus is het avontuur voorbij.

Manchester City rekende in een rechtstreeks gevecht af met Red Bull Salzburg, de ploeg van coach Huub Stevens. Door twee goals van Mario Balotelli en één van Adam Johnson won de Engelse miljoenenformatie met 3-0.  Bij Red Bull stonden David Mendes da Silva en Simon Cziommer in de basis, Man City gaf Nigel de Jong rust.

Door de zege van Man City moest Juventus in de barre vrieskou van Polen winnen van Lech Poznan om kans te houden op Europese overwintering, maar het kwam niet verder dan 1-1. Het verschil tussen beide teams blijft hierdoor drie punten en omdat het onderling resultaat in het voordeel van Poznan is, zijn de Polen verrassend door.

In Groep B ging titelhouder Atletico Madrid weer onderuit. Thuis tegen Aris Saloniki verloren de Spanjaarden zeer verrassend met 2-3. Atletico moet hierdoor op de slotdag nog flink aan de bak om de volgende ronde te halen. Bayer Leverkusen, dat met 0-1 won bij Rosenborg BK, is al wel verzekerd van een plek in de volgende ronde.

Sporting Lissabon is in Groep C zeker van overwintering. De Portugezen haalden de buit binnen door met 1-0 te winnen van Lille. De Fransen strijden met AA Gent en Levski Sofia om plek twee. Gent, dat won van Sofia, staat momenteel tweede.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen