Afellay: "Zo goed mogelijk afsluiten bij PSV"

22 november 2010, 09:41   Bijgewerkt: 22 november 2010, 09:52

Helemaal afgerond is zijn transfer nog niet, benadrukte hij. Maar niemand, inclusief Ibrahim Afellay zelf, twijfelt er aan dat hij in de winterstop PSV verruilt voor FC Barcelona. Beide clubs zijn er al uit en als Afellay ook zelf een akkoord bereikt met de Catalanen, speelt hij de komende jaren in het blauw-rood. Een droom, aldus Afellay.

Een week geleden maakte PSV al bekend dat het er uit was met FC Barcelona, het wachten is nu nog op het moment dat Afellay zijn handtekening zet onder een contract in Camp Nou. Felicitaties zijn daarom nog niet op zijn plaats. “Jullie mogen me pas feliciteren, als alles rond is”, zei hij na de topper tegen Ajax tegen FCUpdate.nl. “Op dit moment zijn we er nog niet helemaal uit. Maar ik hoop dat alles snel rond is.”

Tot Afellay zelf het shirt van Barça kan aantrekken, volgt hij de club op de voet. Maar dat deed hij sowieso al, vertelt hij. “Ik hou van mooi voetbal, ik kijk altijd naar clubs die mooi voetbal spelen. Met vrienden kijk ik dus regelmatig, als liefhebber, naar FC Barcelona. Ik probeer zo veel mogelijk te zien. Maar het is niet zo dat ik al met mijn hoofd bij Barça zit, hoor. Dat hebben jullie tegen Ajax kunnen zien. Ik wil mijn periode bij PSV op een zo goed mogelijke manier afsluiten, dat is voor mij belangrijk.”

Zelf was Afellay in de slotfase betrokken bij twee opmerkelijke momenten. Eerst ging hij als stervende zwaan naar de grond na een duel met Luis Suarez, vlak daarna kreeg Rasmus Lindgren rood na een aanslag op zijn benen. Een terechte rode kaart, vindt Afellay. “Ik kon gelukkig nog opspringen. Als ik dat niet gedaan had, weet ik niet hoe ik er vanaf gekomen was.” Over zijn 'schwalbe' bij Suarez, waarvoor hij geel kreeg, was hij minder spraakzaam. “Ik kreeg een duwtje. Ik vond het onnodig dat ik geel kreeg, maar goed. Zulke dingen kunnen gebeuren in een hectische slotfase."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen