Rommedahl: "Jol wilde met me door, Ajax niet"

22 november 2010, 08:26

Dennis Rommedahl wordt dit seizoen node gemist bij Ajax. De Deen vertrok in de zomer transfervrij naar Olympiakos Piraeus, waardoor de Amsterdammers plots bijzonder krap in de pure vleugelaanvallers zitten. En dat terwijl coach Martin Jol graag met hem door wilde en Rommedahl zelf flink salaris wilde inleveren.

"Ik wilde bijna twee derde van mijn jaarsalaris inleveren en Martin Jol wilde op die voorwaarde twee jaar met me door. Het moest alleen nog even op papier worden gezet, maar Rik van den Boog wilde mij maar een contract voor één jaar aanbieden. Omdat ik een dertiger ben. Hetzelfde gold voor Marko Pantelic", zegt de 32-jarige Rommedahl in De Telegraaf over zijn min of meer gedwongen vertrek bij Ajax.

Rommedahl vindt het jammer dat hij niet kon blijven. "Ik wilde niet verhuizen, besefte dat Ajax in deze crisistijd moest bezuinigen en heb de trainer gezegd dat ik echt niet veel hoefde te verdienen. Voor evenveel geld als afgelopen seizoen had Ajax me nu drie jaar kunnen vastleggen, maar de directie wilde me zelfs geen twee jaar laten tekenen. Dat was jammer, omdat ik voor mijn gevoel van grote waarde was geweest en ook nu belangrijk had kunnen zijn", aldus de Deense vleugelaanvaller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen