De Zeeuw: "Cruijff niet aanstichter van rumoer"

21 november 2010, 08:58   Bijgewerkt: 21 november 2010, 09:12

Demy de Zeeuw kan leven met het gelijkspel in de topper tegen PSV (0-0). Na twee opeenvolgende nederlagen in de Eredivisie was het voor zijn elftal vooral belangrijk om niet te verliezen van PSV, anders zou de achterstand wel erg groot worden.

"Als we hier verloren hadden, was de titel even uit het zicht verdwenen. Nu zit je er nog aardig bij", zei de middenvelder van Ajax na de 0-0 in de ArenA tegen FCUpdate.nl. Pluspunt voor Ajax was bovendien dat FC Twente thuis verloor van AZ. "Klopt, we lopen een punt in op Twente. Maar aan de andere kant: AZ komt nu ook dicht bij."

Door de puntendeling met PSV blijft de achterstand van Ajax op de ploeg uit Eindhoven zes punten. "Vorig jaar rond deze tijd waren dat er al bijna elf. Ik wil niet zeggen dat het goed gaat, maar er is wel nog van alles mogelijk. Daarom vond ik het ook overdreven dat iedereen deze week sprak over een crisis bij Ajax", zegt hij.

De 'crisis' werd mede aangewakkerd door de kritiek van Johan Cruijff, die in zijn column in De Telegraaf wekelijks schrijft dat er niets deugt van het beleid in Amsterdam. Dat Cruijff aanwezig was bij Ajax-PSV, zorgde volgens De Zeeuw niet voor extra druk. "Nee, hij is mijns inziens ook niet de aanstichter van het rumoer. Dat zijn wij, als spelers. Wij hebben het de afgelopen weken niet goed gedaan en als resultaten uitblijven, komt er van alle kanten kritiek. Dat is logisch bij zo'n grote club."

De Zeeuw hoopt dat na de remise tegen PSV de rust terugkeert. "We hebben tegen PSV gevochten voor iedere meter. We wilden PSV pijn doen, maar achteraf denk ik dat 0-0 een terechte uitslag was. We moeten nu verder richting dinsdag, als Real Madrid naar de ArenA komt. Tegen die ploeg hebben we wat goed te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen