Kuyt helpt Liverpool naar linkerrijtje

20 november 2010, 20:29

Liverpool heeft de linkerkolom van de Engelse Premier League eindelijk bereikt. The Reds boekten zaterdag op het eigen Anfield een overtuigende overwinning op West Ham United (3-0) en stijgen zodoende naar de negende plek, met negentien punten.

Dirk Kuyt, weer hersteld van een blessure, leverde een belangrijke bijdrage aan de driepunter van Liverpool. De Nederlander benutte na een klein half uur een penalty, die was toegekend na een handsbal van Daniel Gabbidon. Glen Johnson had tien minuten daarvoor de score geopend. Met een doeltreffende kopbal legde Rodriguez Maxi de eindstand nog voor de pauze vast op 3-0. Kuyt speelde de hele wedstrijd bij Liverpool, Ryan Babel mocht vijf minuten voor tijd invallen van coach Roy Hodgson.