Maduro: "Afellay kan zeker mee bij Barcelona"

18 november 2010, 01:42   Bijgewerkt: 18 november 2010, 01:55

Hedwiges Maduro twijfelt er niet aan dat Ibrahim Afellay kan slagen bij FC Barcelona. “Hij kan het niveau zeker aan”, zegt de middenvelder van Valencia tegen FCUpdate.nl over de komende transfer van de PSV'er. “Bovendien is het bij Barça heel wat makkelijker om te slagen dan bij bijvoorbeeld Real Madrid.”

Met die laatste opmerking verwijst Maduro naar het verschil in speelwijze en cultuur bij beide clubs. “Bij Real moet je het vooral individueel doen. Als je dan niet presteert, wordt het heel lastig. Bij Barça is dat anders. In zo'n goed elftal stijg je vanzelf boven jezelf uit. Bovendien past Afellay daar qua speelstijl perfect. Voetballen met jongens als Messi en Xavi moet heerlijk zijn, ik denk dat Afellay daar zeker mee kan.”

{image-old[50966][right-half][]}Maduro heeft recht van spreken, want hij weet als geen ander hoe de Primera Division in elkaar steekt. Via Ajax kwam hij bij Valencia terecht en nu hij daar uitgegroeid is tot basisspeler, is hij ook bij de selectie van Oranje gekomen. Woensdag tegen Turkije stond hij zelfs in de basis en stond hij met een goede steekbal aan de basis van het enige doelpunt van de wedstrijd.

“Klopt. Ik dekte door op die linksback, kon de bal onderscheppen en bediende Klaas-Jan”, beschrijft Maduro het, achteraf winnende, doelpunt. “Lekker om een assist te geven, zeker als het voor de enige goal van de wedstrijd was. Het was sowieso lekker om in de basis te staan. Ik sta helemaal op de kaart bij Oranje, dat doet me goed.”

Met Maduro op de plek van de geblesseerde Mark van Bommel had Oranje het niet gemakkelijk tegen Turkije. “Voor rust liep het niet goed. Onze linies stonden te ver uit elkaar, waardoor we geen druk op Turkije konden zetten. We werden bij vlagen overlopen door de Turken. Na de pauze ging dat beter, dat doelpunt is daar ook een voorbeeld van. Je merkte na rust ook dat Turkije wat vermoeid begon te raken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen