'Onklopbare' Huntelaar: "Gaat lekker in Oranje"

18 november 2010, 01:39

Klaas-Jan Huntelaar is bezig aan een imposante reeks. Niet alleen scoort de spits in Oranje aan de lopende band, met hem in de ploeg is Nederland ook schier onklopbaar. Van de 41 interlands die Huntelaar speelde, verloor hij er slechts één: een oefenduel tegen Australië. “Dat is er eigenlijk nog één te veel”, lacht de aanvaller.

“Mooie statistiek”, zei Huntelaar toen hij na de wedstrijd door journalist gewezen werd op zijn 'succesreeks' in Oranje. “Ik wist dat ik weinig interlands verloren had, maar dat het er maar één was wist ik niet. Maar het gaat inderdaad lekker in Oranje, deze wedstrijd tegen Turkije ook weer. Ik ben hier goed bezig”, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

{image-old[50965][right-half][]}Tegen Turkije speelde Oranje zeker niet zijn beste interland van 2010, maar het resultaat (1-0) was wel weer bevredigend. “We hebben bij vlagen wat geluk gehad, Turkije was een paar keer dicht bij een doelpunt. In de eerste helft vond ik Turkije ook beter voetballen. Na rust stond de organisatie bij ons beter en maakten we snel een goal. Het is lekker dat we gewonnen hebben, verder moeten we misschien niet te lang stilstaan bij deze wedstrijd", luidt de analyse van de spits van Schalke 04.

Minpunt voor Oranje was de blessure van Joris Mathijsen. De verdediger van HSV klapte op slag van rust door zijn enkel en is mogelijk lang uit de roulatie. “Dat zou echt jammer zijn voor Joris”, zegt Huntelaar. “Laten we hopen dat het meevalt.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen